מאז ומתמיד אנשים נאלצו להתמודד עם מחלות שונות שבודדו אותם מהחברה. התפקיד שלנו הוא לעמוד לצד אותם חולים, לתמוך בהם ולחבר אותם מחדש לקהילה שלהם. אנחנו מבינים שכל אחד הוא שונה ובעל צרכים אחרים, ובשביל זה אנחנו כאן - אנחנו רואים את האדם השלם ומנסים לענות על הצרכים האישיים שלו ושל קרוביו על ידי מפגשים אישיים וחיבור למענים בקהילה.
אנחנו מאמינים שהשלם גדול מסך חלקיו. כל אדם וארגון הוא עולם בפני עצמו אך כשמחברים ביניהם, מתגלים יקומים חדשים, כפי שבריאות היא יותר מרפואה, האדם הוא יותר מגוף חי, והנו בעל צרכים רגשיים וחברתיים, שהמענה עליהם יכול לקדם את טובתו וטובת הכלל.
קהילות משגשגות כאשר הן תומכות בכלל הפרטים שבהן, מחברות ביניהם ומאפשרות להם להחזיר לקהילה.
לא רק שלחבר בין גופים הינו התפקיד שלנו וחלק גדול מהזהות שלנו, אלא הוא גם הבסיס לערך שאנו נותנים לקהלים שלנו
אנו מאמינים שעל ידי מענה רחב ומקיף, למטופלים הנמצאים בביתם, ניתן לשפר באופן משמעותי את איכות חייהם שלהם ושל בני משפחתם (Caregivers) וייתכן גם את בריאותם. ישנן מאות יוזמות, עמותות, ארגונים ומתנדבים פרטיים שרוצים ונכונים לעזור. ישנם שירותים ציבוריים, מגזר עסקי שנרתם פעמים רבות, הרוצה לפעול למען הקהילה ומנגד ישנם עשרות אלפי מטופלים הנמצאים בבתיהם עם צרכים רבים ללא מענה ושאינם מכירים את הארגונים השונים, איך ניתן לפנות אליהם או שלא פונים אליהם עקב חסם כזה או אחר.
איך עובד הפרויקט?
לאחר הפניית אחיות במרפאות ראשוניות בקופות החולים, סטודנטים למקצועות הבריאות: רפואה, סיעוד, עבודה סוציאלית, ריפוי בעיסוק, ופיזיותרפיה, מגיעים אל בתיהם של מטופלים ועורכים תהליך של הכרות ומיפוי צרכים עם המטופל.
לאחר השיחה, הסטודנט יוזם קשר עם מענים רלוונטיים בקהילה, כגון: עמותות, רכז מתנדבים עירוני, ארגוני חברה אזרחית, אחריות תאגידית של חברה וכמובן שירותים ציבוריים, מחבר ומתאם בין אותו מענה לבין המטופל.
WIN WIN WIN
מטרת הפרויקט היא לייצר ערך עבור כל הגורמים השותפים:
תחילה עבור המטופל ובני המשפחה אשר יקבלו מענה לצרכים קיימים ויצמצמו את הקשיים העולים מההתמודדות בבית ומהעול והנטל על בני המשפחה המלווים.
בנוסף חיבור לסטודנטים הלומדים את מקצועות הבריאות והטיפול, אשר ירתמו לפעילות כתמורה למלגה ונקודות זכות. דרך פעילות זו הם יכירו את המורכבות של טיפול בחולה בקהילה בצורה מעמיקה ויצאו לשטח עם הסתכלות רחבה יותר כאנשי מקצוע.
גורם נוסף הוא הארגונים אליהם הסטודנטים יפנו. פרויקט חיבוק עוזר לארגונים להגיע אל קהל היעד שלהם.
גורם אחרון הוא קופות החולים והמדינה, שע"י החיבור של הסטודנטים ושיפור איכות חייהם של המטופלים, יפחת העומס על קופות החולים ובתי החולים ובכך המערכת תוכל לתת מענה איכותי ומקצועי יותר למטופלים הזקוקים לטיפול רפואי.
אוכלוסיית היעד
חולים במחלות כרוניות שלאור מחלתם, ממעטים או לא יכולים לצאת מביתם. לרוב זוהי אוכלוסייה בגיל השלישי, במצב סוציו אקונומי נמוך ועם יכולות נמוכות למצות זכויות ולייצר התנהלות מיטבית. כחלק ממטרות העמותה, מטרתנו להתמקד באזורי פריפריה חברתית וגיאוגרפית.
שימו לב!
במידה ואת/ה פונה בנוגע למלגת חיבו"ק לשנת תשפ"א,
אנו מודים לך על התעניינותך למלגה מטעם עמותת הקרן ע"ש רות ורובל שפועלת לשיפור איכות חייהם של
חולים כרוניים בישראל.
בימים אלו אנו מפעילים מספר מיזמים ולצערנו ההרשמה לכולם כבר נסגרה.
אנו מזמינים אותך להמשיך לעקוב אחרינו בדף הפייסבוק שלנו ובאתר העמותה ע"ש רות ורובל ז"ל ולהצטרף אלינו בעתיד.
צוות העמותה